A köredzésnek több fajtája létezik, típusától függően lehet klasszikus, mindenki együtt, illetve a kettő kombinációja (hibrid) köredzés. Mindig intervall edzés, azaz hosszabb terhelési és rövidebb pihenő idők váltakoznak, a feladatokat pedig több körben ismételjük. A terhelési és pihenő szakaszok hosszát, a feladatok és az ismétlések (körök) számát mindig az edző határozza meg az aktuális feladatok nehézségének függvényében. A köredzés minimum 6, de inkább 8-10 gyakorlatból áll, és a terhelési idő (45-60 mp) függvényében általában 3 vagy 4 körben ismételjük a gyakorlatokat. Az egyes feladatok között rövidebb pihenőidő (a terhelési idő hosszának függvényében 15-20 mp), az egyes körök között hosszabb pihenőidő (kb. 2 perc) van.
8-10 perc bemelegítés után az aznapi gyakorlatokat bemutatom, majd a kb. 40 perc köredzés szakasz következik. Ez változatosan összeállított 8-10 gyakorlat ismétléséből áll, ezek között van legalább 2 cardio és 6-8, a főbb izomcsoportokat megdolgoztató erősítő gyakorlat. A gyakorlatokra mindig adok alap, könnyített és nehezített verziót a vendég edzettségi szintjének megfelelően, ezért bárki bármikor bekapcsolódhat, mindenkinek megtaláljuk a számára megfelelő terhelést!
Klasszikus köredzés (mindenki egy időben más feladatot végez) esetén minden gyakorlatnak kialakítunk egy ún. állomást, ahol az adott gyakorlatot végezni kell a meghatározott terhelési idő alatt. A gyakorlatokhoz klf. eszközöket használhatunk nehezítésként (pl. kézisúlyzó, lábsúly, gumikötél, gumiszalag, step pad, gymstick, trx, pilates labda, stb…). A terhelési időt követő pihenő idő alatt a vendégek elfoglalják a soron következő állomást, majd elvégzik az oda kijelölt gyakorlatot. Így tulajdonképpen minden vendég egy időben dolgozik és pihen, de mindenki éppen más gyakorlatot végez másik állomáson.
Mindenki együtt köredzés (mindenki egy időben azonos feladatot végez) esetén nem alakítunk ki ún. állomásokat, mert minden résztvevő ugyanabban az időben azonos feladatot végez. Szintén használhatunk klf. eszközöket nehezítésként, de ezt a típusú köredzést sokkal inkább célszerű és lehetséges csoportos vagy páros feladatokkal színesíteni, nehezíteni. A köredzés mindig más, mindig változatos és egyedi, mert rengeteg alapgyakorlat, azok még több variációja, kombinációja áll rendelkezésre.
Az órát 8-10 perces nyújtás zárja, ami során az edzés alatt megdolgozott és a rövidülésre hajlamos izmokat hatékonyan megnyújtjuk.