Simply Effective = Egyszerűen hatékony

Elsődlegesen izomtónust fokozó edzéstípus, egyben fejleszti a koordinációt, az egyensúlyt és a testtudatot, miközben a törzsstabilizáló (mély/core) izomzat folyamatosan aktív. Alakformáló óra, nincs semmi ugrálás, a pulzus szinte végig zsírégető zónában marad. A gyakorlatok egyszerűek, nagyon jól követhetőek és nagyon hatékonyak, az edzéstípus és az eszköz maga nagyon preventív! Az edzés számos olyan edzéseffektet eredményez, amely súlyzós edzéssel nem érhető el.
Az órán végig egy speciális eszközzel dolgozunk: a Gymstick Original egy könnyű, kényelmes szivacsmarkolattal ellátott üvegszálas rúd a két végén egy-egy gumikötéllel felszerelve, amik hevederpántok segítségével a gyakorlatok jellegétől függően a lábfejekre és a kézfejekre is akaszthatóak. A Gymstick Original 5 különböző színben létezik, ami az ellenállás nagyságától függően 5 különböző fokozatnak felel meg, így az eszköz helyes megválasztásával megfelelő terhelést képes nyújtani kortól, nemtől, edzettségi szinttől függetlenül. Az ellenállást könnyen és gyorsan lehet szabályozni akár a gyakorlatok végzése alatt is a gumikötelek botra történő fel-vagy letekerésével, továbbá a vendégek egyéni edzettségi szintjéhez igazítva minden feladatra adható könnyített és nehezített verzió, így valóban mindenkinek ajánlott edzésforma!
Az órát 8-10 perc bemelegítéssel kezdjük, majd ún. triókban dolgozunk tovább. A triók három, nagyon jól követhető, egy főbb izomcsoportra irányuló egyre nehezedő feladatokból épülnek fel. A gyakorlatokat 30 másodperc terheléssel végezzük, közöttük 10-15 másodperc pihenő szakasszal, az egyes triók között kicsit hosszabb pihenővel. Az edzéshez speciális zenei anyagot használunk, ami ezekhez a terhelési és pihenési fázisokhoz van kialakítva. Kb. 7-8 trióban mindkét oldalara ismételve átdolgozzuk a főbb izomcsoportokat, majd az óra végén 8-10 percben hatékonyan megnyújtjuk a megdolgoztatott és a rövidülésre hajlamos izmokat.
A Gymstick Muscle a vendégek egyik kedvenc edzéstípusa. Az a tapasztalat, hogy azonnal megszeretik az eszközt és az edzéstípust hatékonysága és egyszerű követhetősége miatt. Az egyik legpreventívebb edzéstípus! A vendégek visszajelzése és saját tapasztalat alapján is kifejezetten jót tesz mind ülő- és állómunka végzése mellett, illetve ízületi fájdalom, hátfájás esetén is!